T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
UŞAK / BANAZ - Banaz Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi

Banaz Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi

Telefon
(276) 3262022
Belgegeçer
(276) 3262022
WEB
https://banazmesem.meb.k12.tr
Adres
İSLAM MAHALLESİ HÜRRİYET CADDESİ NO 31 64500 BANAZ / UŞAK
Vizyon
Merkezimizin fiziki ve teknolojik imkanlarını geliştirerek Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda; Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu çerçevesinde, kalfa ve usta adaylarına verdiğimiz eğitim düzeyini ve niteliğini yükseltmek suretiyle, çalışma disiplini almış, çalışma hayatına uyumlu, iş güvenliği prensiplerini kavramış, iyi bir vatandaş, bilgi beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek nitelikli insan gücü olarak ekonomimize kazandırmaktır. Çırak, kalfa ve ustaların geliştirilmesi her yönden topluma yararlı, geleceği görebilen insanlar haline gelebilmesi için öğretmenlerimiz, kurumumuzda en önemli unsurlardan biridir. Banaz Mesleki Eğitim Merkezi ciddi, disiplinli ve başarılı bir kurumdur. Bütün Çalışmalarımızda; -Sevgi -Saygı Hoşgörü -Paylaşım -Sorumluluk -Dürüstlük -Çalışkanlık -Çevre Bilinci -Başarma İnancı -Geleceği Yönlendirme -Öğrenci Merkeziyeti -Ben Yerine "BİZ ANLAYIŞI" hakimdir.
Misyon
Yetenekli, katılımcı, yeniliklere ve gelişmeye açık, topluma duyarlı insan kaynaklarımızla çırak, kalfa ve ustalarımıza, ülkemizin geleceği olan, Atatürk´ün "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz." dediği gençlerimize, mümkün olan en iyi eğitim-öğretimi vermek için çalışan, kaliteyi sistemimizin her aşamasında ve her biriminde sürekli olarak uygulamaya ve geliştirmeye çaba gösteren, okulu bitiren mezunlarımızı bekleyen iş hayatına, beklentilerinin de üzerinde eleman yetiştirmeyi hedefleyen bir kurumuz. Biz "BANAZ ATATÜRK MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ"yiz.
Başarılar
Öğretmen :13
Öğrenci :151
Derslik :3
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :146
Öğretim Şekli :Tam Öğretim
Saatler
Mesleki Eğitim Programı : 08:30-17:20 saatleri arasında uygulanmaktadır. Diploma Telafi Programı hafta içi 17:30´da başlar. Usta Öğreticilik Kursları, hafta içi 18:00´de, hafta sonları 09:00´da başlar.
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
Banaz merkezinden Hasan Köyü ve Şaban Köyü istikametine giden araçlar ile ya da yaya olarak ulaşılabilmektedir.
Servis Bilgisi
Servis yoktur.
Yerleşim Yeri
Merkezimiz, İslam Mahallesi Hürriyet Caddesi No:31 adresinde, 31 Ağustos kapalı Spor Salonuna yaklaşık 400 metre mesafededir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Uşak il merkezine 33 Km.uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Elektrik Elektronik Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi alanları ile, Motorsiklet Tamirciliği, Otomotiv Mekanikerliği, Otomotiv Elektrikçiliği meslek dallarında eğitim verilmektedir. Ayrıca; diğer meslek dallarında eğitim almak isteyen öğrencilerin de kayıtları yapılmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2017 Bilgileri Uşak / Banaz Banaz Atatürk Mesleki Eğitim Merkezi Taban Puanı :185.9328
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Zafer kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen, Mesleki Eğitimi Güçlendirilmesi mali Destek Programı´na (MEGDEP) sunduğumuz "Güçlü Altyapı, Sağlam Eğitim!" adlı projemiz kabul edilmiştir. Proje ile, Banaz´da eksikliği duyulan Elektrik Elektronik Laboratuvarı kurulacaktır. Toplam bütçesi 242.950,00 TL olan projemize, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 218.254,94 TL destek sağlanmıştır. Proje ile, eksikliği duyulan Deney setleri temin edilmiş, öğretmenlere Eğitici Eğitimi verilmiş olup, 27 Aralık-31 Ocak tarihleri arasında Temel Elektrik Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Otomatik Kumanda kursları düzenlenmiş olup, proje sonrası 19 öğrenci elektrik elektronik teknolojisi alanına kayıt yaptırarak işletmelerde meslek eğitimine başlamıştır. Proje tamamlanarak, merkezimize modern bir Elektrik Elektronik Laboratuvarı kazandırılmıştır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Akreditasyon Projesi kapsamında, merkezimizden 1 öğrenci Uzun Dönem Yurt Dışı Stajı (90 gün) yapacaktır. Ayrıca, 2022 Yılı Proje döneminde, 5 öğrenci, 1 öğretmen refakatında 2 haftalık öğrenci stajı yapacaktır.
Yazdır